Echipa de proiect

 Numele meu este Popa Laura-Georgiana, am 17 ani si sunt eleva in clasa a XI-a D.In cadrul acestui proiect am realizat un interviu cu dna Ancuta Daniela actual confectioner si un interviu cu dnul Robu Sorin.De asemenea am mers la biblioteca "Duiliu Zamfirescu"Focsani pentru a cauta articole despre fabrica intre anii 1980-1989.Am participat la acest proiect pentru a afla mai multe despre oras si totodata am invatat cum sa lucrez cu o echipa.
Ma numesc Andreea Croitoru, am 18 ani si sunt in clasa a XII-a D. M-am implicat in acest proiect din dorinta de a afla mai multe despre trecutul orasului si despre oamenii care au ajutat la dezvoltarea acestuia, fiind angajati ai Intreprinderii de Tricotaje. Am intervievat 2 persoane si am transcris un interviu.
Numele meu este Dogaru Andreea şi sunt elevă în clasa a X-a, la Liceul Teoretic Ioan Slavici.În cadrul proiectului Ïntreprinderea de tricotaje-Emblema oraşului Panciu în anii '80 am contribuit prin intervievarea domnului Cristian Neculai,fost inginer mecano-energetic la fabrica de tricotaje şi domnului Gheorghiu Valentin, profesor de fizică şi locuitor al oraşului Panciu încă din anul 1979.A fost o experienţă unică pe care aş repeta-o cu orice prilej deoarece mi-a plăcut să mă aflu în postura de reporter, am învăţat paşii de iniţiere în această meserie şi am fost pe deplin încântată. De asemenea prin intermediul acestui proiect am aflat informaţii utile, lucruri interesante despre trecutul oraşului, lucruri ce pot fi valorificate la nivel de cunoştinţe. 
Bună ! Numele meu este Grigoraș Roxana-Marina , am 16 ani și sunt elevă în clasa a X-a D la Liceul Teoretic " Ioan Slavici " Panciu .M-am implicat în acest proiect pentru că vreau să aflu cat mai multe despre istoria orașului Panciu și despre valorile acestuia . În cadrul acestui proiect , împreună cu colega mea Roman Ana Maria , am luat interviu domnișoarei Mustață Maria , inginer șef al Fabricii de Tricotaje Panciu ,având această funcție încă din anul 1980 .
Numele meu este Pîsu Elena-Cristina, am 16 ani și sunt elevă în clasa a XI-a D la Liceul Teoretic "Ioan Slavici" Panciu. În cadrul acestui proiect am luat și am transcris două interviuri: al doamnei Panaete Lenuța și al doamnei Panaete Aritița, care au lucrat ca maiștri în fabrică și am asistat la unul, cel al domnului profesor Adafini Mihai. Am ajutat, de asemenea, la realizarea panoului de prezentare de pe holul liceului. M-am înscris în acest proiect deoarece am vrut să aflu noi lucruri despre oraș și despre Întreprinderea de Tricotaje din vremea aceea. Am învățat cum să interacționez cu diferite tipuri de oameni și cum să lucrez în echipă. Excluzând toate piedicile, s-a dovedit a fi o experiență plăcută.
 Bună! Numele meu este Grigoraş Anca , am 15 ani şi sunt elevă în clasa a 10-a D la Liceul Teoritic Ioan Slavci Panciu . Încă de când am auzit despre acest proiect am vrut să particip şi să mă implic . Mi-a plăcut ideea de a răscoli în timp şi de a ne aminti despre vremurile din anii '80 , de la fabrica de Tricotaje din Panciu .În acest proiect, am luat interviu unei vecine alături de colega mea Ursu Alexandra, de unde am avut ce învaţă..având în vedere faptul că eu nu ştiam mai nimic despre această fabrică .
Mă numesc Ene Dorina Valentina , am 16 ani şi sunt elevă a Liceului Teoretic ''Ioan Slavici'' Panciu. Am participat la acest proiect de istorie orala pentru a afla mai multe despre Fabrica de tricotaje Panciu şi despre parinţi mei pe care i-am intervievat . În cadrul acestui proiect eu am luat două interviuri , le-am transcris şi tot odata am fost implicată şi în partea de promovare a proiectului la nivelul liceului .Prin acest proiect mi-am perfecţionat abilitaţile informatice şi cele de promovare şi am aflat mai multe despre istoria orasulu meu.
Sunt Bianca Stefanescu, am 17 ani, sunt in clasa a XI-a la LIS. In cadrul proiectului am realizat interviu cu dna Stoica Elena. Si de asemenea am participat la transcrierea a trei interviuri. Am fost alaturi de colegele mele, la biblioteca "Duiuliu Zamfirescu", Focsani de unde am extras informatii privind trecutul fabricii. Am participat la acest proiect deoarece mi-am dorit sa incerc o noua experienta, o noua cale de a invata despre istoria locala.
Numele meu este Caragaţă Andreea Georgiana, am 17 ani si sunt eleva in clasa a XI-a D În cadrul acestui proiect am realizat un inetrviu, o transcriere, afişul, articolul din ziar. Totodata am ajutat echipa la realizarea panoului şi in diferte parţi ale proiectului.  M-am implicat in acest proiect din dorinta de a afla lucruri noi despre orasul in care traiesc.


Numele meu este Mustaţă Ştefania, am şaisprezece ani şi sunt elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic ‚‚ Ioan Slavici’’-Panciu. Împreună cu mai mulţi colegi am realizat o cercetare despre înfiinţarea şi activitatea Întreprinderii de Tricotaje Panciu în anii ’80. Din punctul meu de vedere acest tip de activitate mi s-a părut extrem de interesantă deoarece am aflat multe informaţii, detalii despre fabrica si despre orasul in care invat. Totodată mi-am dezvoltat şi unele competenţe. Cea mai distractivă parte a proiectului mi s-a părut luarea interviurilor, pentru că am avut ocazia să mă simt ca un adevărat reporter. Interviul a fost realizat în data de 25 septembrie 2013 la domiciliul intervievatului care era dispus să împărtaşească cu noi fiecare clipă din acea perioadă în care fusese angajat calificat. Eram foarte uimită când vedeam că doamna Margareta Planton scoate la iveala cu plăcere amintirile prăfuite despre perioada in care a lucrat in fabrică. La fel de frumos este “să sapi adânc în istorie” cu scopul de a afla cât mai multe lucruri noi. Desigur,după partea distactivă şi frumoasă vine şi partea mai grea a proiectului, şi anume transcrierea l-a care am întâmpinat câteva dificultaţi. Cu sacrificii şi muncă am reuşit să trecem cu bine şi peste această etapa. Dacă mi s-ar mai propune să mă implic într-un astfel de proiect aş participa fără nici o reţinere!


 Numele meu este Roman Ana-Maria Teodora,am 16 ani si sunt eleva in clasa a X-a D la Liceul Teoretic "Ioan Slavici" Panciu.Implicarea mea in acest proiect a constat in luarea si transcrierea interviului domnisoarei Mustata Maria ,inginerul textilist al Fabricii de Ticotaje,alaturi de colega mea Grigoras Roxana .Ceea ce m-a determinat sa ma alatur acestui proiect a fost dorinta de a capata o noua experienta si de a descoperi o perioada netraita de noi.
Numele meu este Chiriac Cornel, am şaisprezece ani şi sunt elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic ‚‚ Ioan Slavici’’-Panciu. Impreuna cu colegii mei am creat blogul si am oferit suport tehnic camarazilor. Impreuna cu Maria am lucrat la prezentare, si cu ajutorul lui Andrei am acoperit partea de informatica a proiectului Am aflat multe detalii care nu se cunosteau despre intreprinderea de tricotaje din orasul Panciu.Mă numesc Socaci Beatrice-Andreea și sunt elevă în clasa a Xa B la Liceul Teoretic ”Ioan Slavici” Panciu. Am participat activ la acest proiect: am luat un intreviu primarului din acea perioadă, domnul Socaci Nicolae, bunicul me; l-am transcris și am ajutat la realizarea panoului din holul principal. M-am implicat în acest proiect pentru a-mi îmbunătății cunoștințele despre istoria locală, astfel legandu-se o punte între generațiile anterioare și cele actuale de locuitori ai orașului Panciu.
 Bună! Numele meu este Puşcă Ana Maria, am 16 ani şi sunt elevă în clasa a XI-a D la Liceul teoretic Ioan Slavici Panciu. În cadrul acestui proiect implicarea mea a constat în luarea unui interviu doamnei Robu Viorica şi în realizarea a două transcrieri. De asemenea am ajutat şi la realizarea documentării, dar şi în alte părţi ale proiectului. Am intrat în acest proiect din dorinţa de a afla mai multe despre fabrică şi ce a însemnat ea pentru angajaţii ei şi am descoperit ca aceasta nu a fost doar un simplu loc de muncă ci un loc în care s-au format adevărate familii.
Ma numesc Ursu Elena Alexandra ,alaturi de colega mea Grigoras Anca si cu ajutorul doamne profesoare Cociorba Luminita am intervievat-o pe sefa CTC-ului .Cu ajutorul doamnei Aevoaie am realizat cata importanta are si a avut fabrica pentru orasul nostru Panciu. Sunt mandra ca am luat parte la acest proiect deoarece am aflat foarte multe lucruri interesante despre Intreprinderea de Tricotaje Panciu.Numele meu este Oana-Dana Buciuc, am 17 ani si sunt eleva a Liceului Teoretic "Ioan Slavici" din Panciu. M-am imlicat in acest proiect pentru a dobandi mai multe competente in lucrul in echipa si din dorinta de a afla o particita din trecutul orasului meu, adica fabrica de tricotaje Panciu. Implicarea mea in acest proiect a constat in cautarea posibililor intervievati, martori cheie, am luat legatura cu fostul director al fabricii, domnul Sârbu,am facut posibila vizitarea si documentarea la biblioteca judeteana "Duiliu Zamfirescu" Focsani, m-am implicat in promovarea proiectului ajutand la asamblarea panoului de pe holul scolii, am facut ecusoanele si am impartit invitatii. In concluzie pe viitor m-as mai implica in astfel de proiecte.Mă numesc Dună Alina – Elena, sunt elevă la Liceul Teoretic “Ioan Slavici” Panciu în clasa a XII-a, iar una dintre materiile mele preferate este Istoria. Am participat la acest proiect cu scopul de a-mi îmbunătăţii cunoştinţele şi de a afla mai multe despre o instituţie importantă din oraşul meu şi anume, Fabrica de Tricotaje Panciu. Când m-am integrat echipei care lucra la acest proiect eram în clasa a XI-a şi aveam mai mult timp la dispoziţie, iar acum, fiind în a XII-a timpul meu liber s-a micşorat şi din această cauză nu am putut sa fac tot ceea ce mi-am propus l-a început. În cadrul acestui proiect am participat la un interviu si am realizat o transcriere alaturi de colega mea Croitoru Andreea.


Sunt Cristina-Maria Apostu, am 17 ani, sunt in clasa a XI-a D, iar pentru acest proiect am luat interviu (si am realizat transcrierea acestuia) domnului profesor de istorie Adafini Mihai, în calitate de locuitor al oraşului Panciu din 1987, căci considerăm că este în măsură să ne relateze istoria locală, în prezent dumnealui lucrând la o carte despre istoricul oraşului Panciu. De asemenea, am ajutat la alte două interviuri, cu doamna Panaete Aristiţa şi Panaete Lenuţa, ambele foste lucrătoare în fabrică în anii 80 şi am ajutat la promovarea proiectului în liceu.M-am alăturat colegilor în acest proiect pentru că îmi place istoria şi încerc să aflu cât mai multe din trecutul nostru, mai ales din timpul comunismului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu